אנטוואן ר'אנם, חבר מפלגת הפלנגות הנוצריות - שהוביל קו אנטי סורי מובהק והיה צפוי להתנגד לבחירתו של הגנרל מישל עאוון (מועמד חיזבאללה לנשיאות ) , חשש מהתגברות כוחם של השיעים בלבנון. הוא ייצג את מחוז בעבדא וחיסולו בוצע על ידי פיצוץ מכונית תופת סמוך לשיירתו. ר'אנם, שחשש מהתנקשות, נמצא מרבית הזמן מחוץ למדינה, אולם שב ללבנון כדי להשתתף בבחירת הפלרמנט את נשיא לבנון הבא במקום אמיל לחוד שהיה במשך שנים "בובה סורית " בלבנון ואמור לסיים בקרוב את כהונתו.
אנטוואן ר'אנם מצטרף לרשימת המתים הארוכה של מנהיגים פוליטיים וחברי פרלמנט לבנוניים שנרצחו ביוזמת סורייה על אדמת לבנון, והבולטים שבהם: השר פייר ג'מאייל, העיתונאי המבריק ג'וברן טוויני – הבעלים של עיתון א-נהאר, ראש ממשלת לבנון – ראפיק אל חרירי הסוני שהיה ממתנגדי סורייה, הפוליטיקאי ג'ורג חאווי – לשעבר מזכ"ל המפלגה הקומוניסטית הלבנונית, באשיר ג'מאייל – מנהיג הפלנגות הנוצריות ונשיא לבנון לשעבר, וכמאל ג'ונבלאט האגדי, אביו של ואליד ג'ונבלאט מנהיג הדרוזים בלבנון .
על "הכוחות הפוליטיים החופשיים" בלבנון להתאחד ולהתחזק, ועל מנהיגי העולם החופשי ומדינות העולם להושיט עזרה ממשית לקבוצה האנטי-סורית בהנהגת: סעד חרירי (מנהיג תנועת העתיד – "מוסתקבל" ), סמיר געג'ע ( מנהיג המפלגה הלבנונית הימנית "הכוחות הלבנונים " ), ואליד ג'ונבלאט – מנהיג הדרוזים בלבנון, אמין ג'מאייל לשעבר נשיא לבנון (מנהיג מפלגת הכתאיב ).
סוריה חייבת להבין שהיכולת שלה למשוך בחוטים בלבנון נסתיימה סופית עם יציאת כוחות צה"ל מלבנון. "מהפכת הארזים" והמרי האזרחי הלבנוני שהגיעו לשיאם בהפגנות ענק אשר זכו לתמיכה בין לאומית, הביאו למעשה ליציאת כוחות הצבא הסוריים מלבנון, מאורע היסטורי שהתרחש בעיקר עקב הרצון העז של הרחוב הלבנוני להפסיק את שליטתה האובססיבית של סורייה בלבנון על בסיס החלטה מס' 1559 של מועצת הביטחון. כל אלה הוכיחו בצורה חד משמעית שלבנון החופשית ראויה ורוצה לחזור לימיה היפים של פעם .
חבר הוועדה המדינית בליכוד העולמי
חבר חטיבת בוגרי בית"ר בא"י